Het verschil tussen een terrasoverkapping, veranda en serre

Er zit geen verschil tussen een veranda en overkapping, er wordt doorgaans per regio een andere benaming aan gegeven. Graag lichten wij het verschil tussen toe tussen een serre en veranda/overkapping.

 

Terrasoverkapping en veranda

Een terrasoverkapping en veranda is één en hetzelfde; een aanbouw aan een woning die steunt op palen. Per regio kan het verschillen welke benaming wordt gebruikt. Een veranda of terrasoverkapping is meestal vervaardigd uit aluminium of hout en er zijn diverse mogelijkheden wat betreft dakbedekking. Het kan een volwaardige dakconstructie zijn in de stijl van uw woning, een dak van glas of polycarbonaat of een natuurlijk dak van bomen, planten en bloemen.

 

Serre

Een serre is aan aanbouw aan een woning die grotendeels uit glas bestaat en helemaal dicht is (schuif of inklapbare ruiten). Een serre kan als volwaardige woonruimte gezien worden. Een serre is tevens geisoleerd. Door de stralingswarmte van de zon kan de temperatuur bovendien snel oplopen, wat voor een aangename sfeer zorgt.

 

Verschil

Het verschil tussen terrasoverkappingen en een serre is dat een overkapping vaak zonwerend is en men met een serre juist lichtinval bevorderd. Voor een terrasoverkapping hoeft doorgaans geen vergunning aangevraagd te worden, een (dichte) serre wel.

 

Serre                                                            Terrasoverkapping / Veranda

Serre   Veranda ofwel terrasoverkapping