Opties behorende bij een overkapping

Een terrasoverkapping heeft diverse opties om uw terrasoverkapping uit te breiden. Door opties toe te voegen aan de overkapping wordt het niet alleen een uniek item maar vooral ook een plek in uw tuin die helemaal aan uw wensen en eisen voldoet.

 

Onderstaand vindt u diverse opties behorende bij een overkapping.

 

Zijspie van een terrasoverkapping

Om uw overkapping ook aan de zijkanten dicht te maken, om zo als het ware een tuinkamer te creëren, kunt u kiezen voor een zijwand of zijspie.

Een zijspie is om de zijkant af te sluiten in combinatie met een schutting of muurtje. Bij de zijspie kunt u, net zoals bij de dakplaten, kiezen uit opale of heldere polycarbonaatplaten.

 

Zijwand polycarbonaat voor een terrasoverkapping

Om uw overkapping ook aan de zijkant dicht te maken, om zo als het ware een tuinkamer te creëren, kunt u kiezen voor een zijwand.

Een zijwand kunt u gebruiken om een zijkant totaal af te sluiten. Bij de zijwand kunt u, net zoals bij de dakplaten, kiezen uit opale of heldere polycarbonaatplaten. Opale platen hebben een lichtdoorlaatbaarheid van 54%. Heldere platen hebben een lichtdoorlaatbaarheid van 70%.

Zijwand verano overkapping

Schuifwand glas bij terrasoverkapping

U kunt ook kiezen voor een glazen schuifwand. Een glazen schuifwand bestaat uit panelen welke in een rail achter elkaar geschoven kunnen worden. Hierdoor kunt u de overkapping bijvoorbeeld afsluiten als het hard/koud waait. De schuifwanden kunnen zowel aan de voorzijde als aan de zijkant van een kap geplaatst worden. Omdat het dak van de overkapping in een bepaalde hoek staat houdt u bij het plaatsen van schuifwanden aan de zijkant een (driehoekige) opening over. Deze opening kan opgevuld worden met een zijspie.

Voor montage van een schuifwand is een voldoende stabiele ondergrond nodig, om de rail op te plaatsen. Wij adviseren een betonnen fundering te storten op de plek waar de rail komt liggen, of om enkele betonpoeren te plaatsen (min. 1 per meter). Hierdoor kunnen de schuifwanden niet onafhankelijk van elkaar wegzakken en kunnen glaswanden niet kapotspringen door opvriezing van bestrating of tegels.

Glazen schuifwand van Verano

Glazen schuifwand 

Spots behorend bij een terrasoverkapping

Ook later op de avond wilt u natuurlijk nog genieten van uw terrasoverkapping. Het is dan prettig als u dan ook verlichting heeft. Hiervoor bieden wij inbouwspotsets aan. Naast het feit dat u nu ook in de avond goed kunt zien, geven de halogeenspots uw terrasoverkapping een gezellige, warme sfeer.

De spots hebben een diameter van 33mm, en kunnen eenvoudig op de gewenste plek in de tussenliggers gemonteerd worden met behulp van een gatenboor (ook wel boortol genoemd). Let op: bij een set spots voor de overkapping van het merk Deponti wordt deze gatenboor bijgeleverd. 

 

 Bovenstaande afbeelding is van een inbouwspot

Bovenstaande afbeelding is van een inbouwspot

 

Betonpoeren bij een terrasoverkapping

De functie van een betonpoer is in principe hetzelfde als die van een grondanker. Wij raden minimaal 2 betonpoeren per overkapping aan. Een betonpoer is voorzien van draadeinden, waar de staander precies op geplaatst kan worden. 

 

Vlonderplanken voor uw terras

Ook een vloer is natuurlijk onmisbaar op uw terras. Hierom bieden wij hardhouten vlonderplanken aan. De vlonderplanken zijn van FSC gecertificeerd Meranti hardhout. Aan de bovenzijde is een antislipprofiel op de vlonderplanken aangebracht. Aan de onderzijde zijn de vlonderplanken vlak.