Optimaal genieten van het buitenleven

Geniet optimaal van het buitenleven!

Plaatsen van een overkapping - orientatie op de zon

Een overkapping of serre kan het beste geplaatst worden aan de zuid-, zuidwest- en zuidoostzijde van het huis. Op die plaatsen kan passieve zonne-energie voldoende worden benut.

 

Iedere dag voelt als vakantie

Een overkapping en serre zijn een verlening van uw woonruimte in huis en geven een natuurlijk verloop van binnen naar
buiten en andersom. Savonds kunt u langer buiten blijven zitten en het buitenseizoen duurt langer. Uw tuin en woning uitrusten met een overkapping zorgt ervoor dat er meer buiten geleefd wordt, bij veel mensen roept dit een vakantiegevoel en sfeer op.

Met de juiste aankleding krijgt het terras een gezellige uitstraling.

Sfeer creëren

Een belangrijk aspect van een overkapping is licht en verlichting. Goede verlichting is niet alleen praktisch maar werkt ook zeer sfeerverhogend. Regelbare inbouwspots in het plafond geven de overkapping een gezellige en moderne uitstraling.

Een ander belangrijk aspect is de aankleding en decoratie. Hiermee brengt u het gevoel over dat u in deze ruimte wilt creëren.
Meestal worden in de buitenruimte andere meubelen geplaatst dan al in huis staan. Gordijnen, raamdecoratie en het gebruik van lampen, bloemen en planten brengen sfeer, warmte en privacy in de ruimte. Creëer de ruimte en het gevoel dat u altijd al had willen hebben! 

 

Verwarming

Sfeer en warmte kan door verwarming gerealiseerd worden. In uw terrasoverkapping of serre kunt u kiezen voor vloer- en/of wandverwarming, verwarming van radiatoren of vloerverwarming. Vloer- en wandverwarming kan aangesloten worden op een lage temperatuur verwarmingssysteem. Zo een systeem is comfortabel en zuinig met energie. Een ander voordeel is de gezonde lucht doordat er geen stofnesten ontstaan.